A COOKIE-k (sütik) segítenek szolgáltatásaink helyes működésében. A szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a használatukba.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2021. 01. 13. 17:52:59
100%-os vissza nem térítendő napelemes lakossági támogatás Ingyen 2,9-11,3 millió Ft támogatás napelemre, akkumulátorra, hőszivattyúra és nyílászárócserére.

Pályázat: 

2,9 – 11,3 millió Ft támogatás – 100%-ban vissza nem térítendő támogatás, vagyis önerőre nincsen szükség.

 • A támogatás minimum összege 500. 000 Ft, a maximum pedig 11.300.000 Ft.

A támogatásban maximum 34.920 beruházás részesülhet, így nem érdemes várni a pályázat előkészítésével! A 100%-os támogatással ingyen telepíthet napelemes és hőszivattyús rendszert, valamint cserélheti ki nyílászáróit!

Mire lehet pályázni?

 1. csak napelemre: tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítésére
  • a napelempanelek összesített névleges beépített teljesítménye nem haladhatja meg az 5 kWp-ot
 2. napelemes rendszer telepítésére (5 kWp teljesítményig), fűtési rendszer elektrifikálására hőszivattyú alkalmazásával, villamosenergia tároló beépítésére és nyílászáró cserére (együttesen!)
  • a napelempanelek összesített névleges beépített teljesítménye nem haladhatja meg az 5 kWp-ot
  • a napelemes rendszerhez kapcsolódó akkumulátor tárolókapacitása nem haladhatja meg a 14 kWh-t
  • a meglévő fűtési rendszer kiváltása, új, energiahatékony, legfeljebb 12 kW fűtési teljesítményű levegő-levegő, vagy levegő-víz hőszivattyú beépítése
  • fűtött és fűtetlen tereket elválasztó nyílászáró szerkezetek (ablakok, ajtók) energiamegtakarítást eredményező cseréje

Az utóbbi választható beruházási csomagból kizárólag akkor hagyható el valamelyik elem, ha az korábban már megvalósításra került.

Mekkora összegre lehet pályázni?

 1. csomag választása esetén bruttó 2.9 millió Ft összegre
 2. csomag választása esetén bruttó 11.3 millió Ft összegre

A beruházást az 1. csomag választása esetén 14, a 2. csomag választása esetén 18 hónapon belül kell megvalósítani.

Kik pályázhatnak a 100%-os napelemes támogatásra (HET)?

A támogatásban azok a természetes személyek részesülhetnek,  az országos átlagjövedelemnél alacsonyabb jövedelemmel rendelkeznek, tehát a beruházással érintett ingatlan 2021. augusztus 30–i állapot szerinti, természetes személy tulajdonosai közül, a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők 2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmének egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé esik.

Egy 4 tagú család esetén, ahol a 2 szülő a tulajdonos, és ők 2020-ban rendelkeztek jövedelemmel is, ez azt jelenti, hogy ha a szülők összesen 8.000.000 Ft-ot kerestek a 2020-as adóbevallásuk alapján, akkor a család egy főre jutó jövedelme 8.000.000 / 2  =  4.000.000 Ft volt, ami 4.850.000 Ft alatt van, így a család megfelel a támogatásnak.

 

2018. 01. 15. 17:21:12


Design klímák lényegében a split klimák egy kiemelt csoportja, ami különös hangsúlyt fektetett a berendezés megjelenésre. Nem szokványos formától, különböző színű előlapokig, de akár tökéletesen kép küllemű is létezik belőle. 

Ahogy a hagyományos split klímák, úgy a Design Klímáknak is két részre oszthatók kültéri és beltéri egységre, aminek előnye hogy a zajt keltő alkatrészek a hűteni kívánt lakótér/üzlet helyiségen kívül helyezkedik majd el. 

A Design Klímák esetében is megoldható egy kültéri egységre több beltéri egységet csatlakoztatni. Beltéri egységenként változtathatjuk a klíma színét, vagy a rajta lévő képet (típustól függően.)

A Design klimákat lakberendezőknek, illetve olyan személyeknek javasoljuk, akiknek fontos otthonuk megjelenése. Azért nem árt elfelejteni, ha a berendezés képre is emlékeztett elsődleges funkciója a helyiség hűtése/fűtése, ezért érdemes mindenféleképen fej magasságba vagy feljebb elhelyezni a falon. 

A Design Klímák a hagyományos split klímák minden kényelmével, és hasznos tulajdonságával rendelkeznek, és nem sokkal drágábbak a hagyományos split klímáknál.

2018. 01. 15. 15:39:49
Napelemes Rendszerek Otthonába!

Gondolkozzon gazdaságosan vagy mondhatni Okosan.


Épületgépészet, mint ahogy a Klímatechnika is jelentős fejlesztéseket követően most már mondhatni, hogy elérte azt, hogy manapság, számításba kel vegyük egy ház építésénél,
Energiafelhasználását tekintve nagyon jelentős előnyre tehet szert egy okosan megtervezett otthonban.
Mint most már bebizonyosodott, hogy az elektromos áram lesz a jövő,és energiája,erre különböző iparág is ezt veszi figyelembe és a termékeit is elektromos rendszerrel működteti.
A Klímatechnikába jelenleg hazánkban nagy érdeklődést mutatnak a fűtős Inverteres klímaberendezések illetve nagy teret tölt be a Fűtés terén a Hőszivattyú is.
Ezek kombinációja párosítva a Napelemmel egy remek konstrukció arra hogy sokáig ne keljen gondolkozni,hogy milyen épületgépészeti technológiát válasszon.

Szóval mondhatni Hűtsön és Fűtsön akár ingyen,és egyben óvja a környezetét is
.
Számolja ki éves elektoros áram fogyasztását és vásároljon hozzá akkora Töltésű Napelem rendszert hogy az éves energiaszükségletét megtermelje.
A Napelemes rendszerek egy átalakító inverter segítségével nem akkumulátorokban tárolja az energiát,hanem visszatáplálja az Ön áramszolgáltatójának,így jóváírják a megtermelt energiát.

Alap számítás:
 20vnégyzetméterre 1db 2.5 kW-os Klímaberendezés:1kW áramot fogyaszt Körülbelül/óra
 100 négyzetméterre 1db 10 kW-os Hőszivattyú:4kW áramot fogyaszt Körülbelül/óra

1 napelemes rendszer egy családi házra 4 és15 kW/óra energiát tud visszatáplálni a szolgáltatónak.

Értékelje át otthonának körülményeit és merjen a jövőre gondolni,
 fektesse vagyonát hasznos dolgokba. 
2018. 01. 15. 14:23:56

Felmérés és Ajánlatkérés

Miért érdemes klímaszerelés, klímatelepítés előtt klímaszerelő szakemberrel helyszíni felmérést végeztetni?
- Mert a klímaszerelő tökéletesen kiszámolja, hogy az adott helyiségben  mekkora teljesítménnyel rendelkező klímára van szükség.
Mert a klímaszerelő az Ön igényeit szem előtt tartva a legoptimálisabb elhelyezést javasolja.
Mert, ha megtalálták közösen a legoptimálisabb elhelyezést, az árajánlat fillérre pontos munka és anyagdíjat fog tartalmazni meglepetések nélkül.
Mert a klímaszerelő ismeri a különböző klímakészülékek pozitív és negatív tulajdonságait, és az adott helyszínre „személyre szabva" ajánlja, az Ön igényeinek megfelelő készüléket.

Amit érdemes átgondolnia ajánlatkérés előtt: ár, energiafelhasználás, minőség, garancia, design, helyigény, elhelyezés (kültéren és beltéren), zaj, hűtés/fűtés.
Természetesen mindezekben segítségére lesz kollégánk, de nem árt, ha már van valamilyen elképzelése a fent felsorolt lista pontjaival kapcsolatban a személyes megbeszélés előtt.

Felmérés és ajánlatkérés menete

Előkészületek
A megrendelést követően tapasztalt szerelőnk felkeresi önt, hogy együtt jelöljék ki a kültéri és beltéri egység pontos helyét, az ezeket összekötő rézcsövek és vezetékek útvonalát. Valamint a kondenzvíz elvezetését és az elektromos betáp kiépítését.
Nyugodtan támaszkodjon szerelőink szakértelmére felmerülő kérdéseivel, hisz ennek a lépésnek pont az a lényege, hogy önnel együtt megtaláljuk a legoptimálisabb, és nem utolsó sorban a legesztétikusabb megoldást. 

Fontos! A beszerelésnek két fizetési szakasza van. Ahogy a legtöbb komolyabb műszaki cikknél, mint: házi mozi rendszer, mosógép, mosogató… stb. Önnek fizetnie kell egyszer a készülék tulajdonba vételéért, majd a kiszállítás/beüzemelés egy külön fizetendő szolgáltatás. Ez alól klíma berendezések vásárlása sem kivétel, még akkor sem, ha mind a készüléket, mind a beüzemeltetési szolgáltatást tőlünk rendelte meg. 

Mi történik, ha a megrendeléshez képest megváltozik valamelyik paraméter a szerelés közben?
Ez esetben szerelőink a helyszínen új kalkulációt készítenek a megváltozott körülményeket figyelembe véve. Amennyiben szükséges értéktárgyait és bútorait védőfóliával óvjuk a szerelési folyamatok közben keletkező szennyeződéstől.

Kiszállás, Kiszállítás

Az alábbi esetekben beszélünk kiszállásról: 
 A) Felmérés/ajánlatkérés:

Mielőtt megvásárolná klímaberendezését, fontos a szakemberrel való konzultáció, hogy igényeinek és lakásának/helyiségének legmegfelelőbb megoldás születhessen meg.

Ilyenkor személyesen keressük fel, megvizsgálva a hűteni kívánt helyiség lehetőségeit, és figyelembe véve személyes igényeit és elvárásait. Ezekből kiindulva kínálunk igényeinek megfelelő lehetséges berendezéseket, valamint azok beszerelésére vonatkozó ajánlatot.

 B) Beszerelés

A berendezések beszerelését/üzembe helyezését is vállaljuk. Ez optimális esetben a velünk történt felmérés és árajánlat után történik meg.

Korszerű eszközökkel rendelkező szerelőnk a helyszínre érve, kialakítja a berendezéseknek kijelölt helyet, az őket összekötő szükséges hálózatot, valamint elvégzi a teszt üzemmódot, és tájékoztatást nyújt a készülék üzemeltetéséről.

 C) Szezonális illetve garanciális tisztítás és karbantartás 

A klímákat érdemes a hőség beköszöntével újra üzembe helyezésük előtt kitisztíttatni. Illetve sok gyártó a garancia megmaradását időszakos karbantartáshoz köti. 

klímatisztításról és karbantartásról itt olvashat bővebben

D) Meghibásodás elhárítás

Legyen az műszaki meghibásodás, vagy a berendezése elszennyeződés miatt kellemetlen szagot áraszat magából, forduljon bizalommal hozzánk.

Kiszállítási és Kiszállási díjak:

Település neve Kiszállítási díj
Aba 4 500 Ft
Adony 3 500 Ft
Alsónémedi 3 500 Ft
Baracs 4 500 Ft
Biatorbágy 2 500 Ft
Bicske 3 500 Ft
Budakeszi 2 500 Ft
Budaörs 2 500 Ft
Budapest I. 3 500 Ft
Budapest II. 3 500 Ft
Budapest III. 3 500 Ft
Budapest XI. 3 500 Ft
Budapest XII. 3 500 Ft
Budapest XXII. 3 500 Ft
Csepel-sziget (Tököltől délre) 4 500 Ft
Csepel-sziget (Tököltől északra) 3 500 Ft
Csobánka 4 500 Ft
Csór 4 500 Ft
Diósd 2 500 Ft
Dunaharaszti 3 500 Ft
Dunaújváros 4 500 Ft
Dunavarsány 3 500 Ft
Dunavécse 4 500 Ft
Ercsi 3 500 Ft
Érd 2 500 Ft
Felcsút 3 500 Ft
Gárdony 3 500 Ft
Herceghalom 3 500 Ft
Kiskunacháza 4 500 Ft
Kőszárhegy 4 500 Ft
Magyaralmás 4 500 Ft
Martonvásár 2 500 Ft
Páty 2 500 Ft
Perkáta 3 500 Ft
Pilisvörösvár 4 500 Ft
Polgárdi 4 500 Ft
Pomáz 4 500 Ft
Pusztaszabolcs 3 500 Ft
Pusztaszabolcs 3 500 Ft
Rácalmás 4 500 Ft
Sóskút 2 500 Ft
Szár 3 500 Ft
Százhalombatta 2 500 Ft
Székesfehérvár 4 500 Ft
Szentendre 4 500 Ft
Taksony 3 500 Ft
Tárnok 2 500 Ft
Telki 2 500 Ft
Törökbálint 2 500 Ft
Velence 3 500 Ft
 

Amennyiben találja az Önnek megfelelő települést, kérem, hogy a pontos kiszállási díj megállapítása érdekében telefonon érdeklődjön.

Beszerelés végén a 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet értelmében Végfelhasználói Tanúsítványt nyújtunk át.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

További információk:

Email: info@klimaszezon.hu

Telefon: 06-30-911-2789

Kérje személyre szabott árajánlatunkat, ha még nem tudja pontosan milyen klímára lenne szüksége, vagy ha nem találta meg a megfelelő terméket.

2017. 10. 24. 11:54:43
Mennyit fogyaszt a Klíma?
Mennyi a klíma fogyasztása?

A komfortos klíma ma már gazdaságos technikával párosul. És ez az Ön számára is elérhető! A zajos, áramszámlát igencsak megterhelő klíma már a múlté. A modern inverteres klíma fogyasztása töredéke a tíz évvel ezelőtti típusokhoz képest. A szavak alátámasztásához íme a számok, amelyek nem hazudnak.

Inverteres
 klímaberendezések fogyasztása.

Mivel az inverteres klímaberendezés Fő fogyasztója a kültéri berendezésben helyezkedik el,amit úgy neveznek, hogy a  kompresszor..2 féle kompresszort használunk
 On-Off illetve az Inverteres
On-Off Kompresszor, ami ki és bekapcsol 2000-3000 Watt felvett áram teljesítménnyel,ami mindig a maximális teljesítménnyel állít elő jéghideg levegőt (1-12 fokot. Hidegre érzékenyek és megfázós emberek igen érzékenyek voltak ezekre a berendezésekre.)
Inverteres Kompresszor Jellegzetessége hogy Különböző fordulatszám teljesítménnyel működik mivel a beltéri hőmérséklet érzékelője irányítja,így a kívánt hőmérséklethez igazodva teljesít így van ,hogy magasabb,vagy inkább alacsonyabb energiára van szüksége.
Célszerű folyamatosan használni így mindig tudja figyelni a hőmérséklet eltéréseket,és kis energia fogyasztással azaz alacsony fordulatón kellemes hőmérsékletet áramoltat a helyiségünkbe.
Fagyasztását a termék adatlapján a következő módon jelölik.
Egy 2.5 kW-teljesítményt leadó klímaberendezés felvett energia szükséglete:0.3kW-1.3kW között ingadozik. Névleges teljesítménye 0.7kW.

Minden azonos teljesítményű klíma fogyasztása közel azonos,nem számottevő a különbség

Mégis mivel különböztessük meg ezeket az inverteres klímaberendezéseket.
 
A EER, SEER, COP és SCOP szerepe és hogy mi a különbség köztük.
Egyre többen figyelnek oda energetikai szempontokra hétköznapi és luxus eszközök vásárlásakor. Van aki környezetvédelmi tudatosságból, van aki egyszerűen spórolni szeretne a villanyszámlán, azonban a végeredmény ugyanaz: kevesebb áram felvétel. Az EU szerint szabványosított jelrendszer bár támaszpontot nyújt, nem fejezi ki tökéltessen az energiafogyasztás mértékét. Bizonyára ön is volt már olyan helyzetben, hogy különböző szempontok szerint sikerült leszűkítenie néhány klímára a bőséges választékot, viszont szerette volna ezen belül is megtudni, hogy melyik készülék fogyasztja ténylegesen a legkevesebb áramot, mert mindegyiken csupán egy „A” betű volt feltüntetve.
 
Ilyen esetben az EER/SEER illetve az COP/SCOP értékeket kell össze hasonlítani.Az EER/SEER a hűtés üzemi hatékonyságát mutatja, a COP/SCOP a fűtés üzemi hatékonyságát mutatja.
Az EER/COP az ideális, egységes körülmények közt mért adatokat adja meg, míg a SEER/SCOP nevében az S a szezonális szót takarja, az adatok mérése közben figyelembe vették az időjárás változékonyságát. Így elmondható hogy a SEER/SCOP sokkal hitelesebb adatot fog szolgáltatni önnek, mint a EER/COP. Azonban bármelyik verzió legyen is feltüntetve egy készülék specifikációján, minél magasabb a hűtési/fűtési üzem hatékonyság, annál kevesebb áramot fogyaszt a berendezés.


Tisztelettel!
Bősz Ákos
Bio-Therm Klíma Kft
2017. 10. 17. 12:34:13
Poros és Zsíros Elszívóberendezések tisztítása és fertőtlenítése.
Napjainkban számos olyan műszaki berendezéssel találkozunk amelynek ahasználata jelentősen megkönyitik az életunket,így sajnos ezeknek a karbantartására is od kell figyelnünk,mert könnyen válhat hátrányunká is.
Légtechnika,Klímatechnika sok-sok célt szolgál életünkben de hogyha elhanyagoljuk akkor mind egészségugyi mind müszaki problémákhozvezetnek.
2016-Tól Az elszívőrenszereket Hatóságilag is ellenőrzik és jelentős buntetésre is lehet számítani

 
2017. 04. 18. 19:06:50
Hőszivattyú

Hőszivattyú

 

hőszivattyú olyan berendezés – kalorikus gép –, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani. A hőszivattyú elvileg olyan hűtőgép, melynél nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott hőt hasznosítják. Minden olyan fizikai elv alapján készülnek hőszivattyúk, melyeket a hűtőgépeknél is használnak. Leggyakoribbak a gőzkompressziós elven működő berendezések, de léteznek abszorpciós hőszivattyúk is. A hőszivattyúk fordított üzemmódban is működnek, ekkor a melegebb hely hűtésére is használhatók. A hőszivattyúk energiamérlegüket tekintve fordított üzemmódban működtetett hőerőgépnek, „erő-hő gépeknek” is felfoghatók.

A gőzkompressziós hőszivattyúkban alkalmasan választott hűtőfolyadék gőze áramlik zárt csővezetékben. A gőz a fűteni kívánt oldalon elhelyezett kondenzátorban lecsapódik, miközben hőjét a kondenzátor csőfalán keresztül átadja vagy a helyiség levegőjének, vagy a központi fűtés vizének. Ezután a cseppfolyós hűtőközeg fojtószelepen keresztül expandál, eközben hirtelen elpárolog és hőmérséklete lecsökken. A kisnyomású, hideg gőzt a hideg oldali hőcserélőben a külső környezet felmelegíti, majd a kompresszor összesűríti és visszajuttatja a kondenzátorba, és a folyamat megismétlődik. Megfelelően kialakított hőszivattyúban az áramlás iránya megfordítható, ekkor a berendezés fűtés helyett hűti a helyiséget. A legtöbb esetben a hőszivattyúk hőforrásul a külső levegőt, vagy a talajt, esetleg természetes vizeket (tenger, tó, folyó, talajvíz) használnak.

2012. 07. 05. 14:07:17

Keresés