A COOKIE-k (sütik) segítenek szolgáltatásaink helyes működésében. A szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a használatukba.
Menü

Hőszivattyú

Napjainkban a hőszivattyú egyre elterjedtebb a hagyományos fűtésmódokkal szemben, melynek több oka is van. Alább leírjuk a hőszivattyú előnyeit, hogy Ön is kellőképpen tudjon tájékozódni a modern, energiatakarékos fűtésrendszerekről.

 

Ajánlatkérés - Klimaszezon.hu

ÁRAJÁNLATKÉRÉS


Hőszivattyú működése - Klimaszezon.hu

Hőszivattyú működése

 

Évek óta megfigyelhetjük, hogy nemcsak családi házak, de lakóparkok, társasházak esetében is a hőszivattyú előnyt élvez az egyéb fűtési rendszerekkel szemben. Ennek elsődleges oka a gazdaságosságban rejlik.

Hőszivattyú lehetőségek régen és ma

Sajnos még napjainkban is általánosan terjed az az elképzelés, hogy egy hőszivattyú telepítése elképesztően nagy befektetést igényel. Régebben valóban így volt, mára azonban változott a helyzet.

Egy-két évtizeddel ezelőtt kizárólag olyan hőszivattyú rendszerek telepítésére volt lehetőség, mely a földhő energiáját hasznosította. Ezek a rendszerek nagyon hatékonyak, ám valóban roppant nagy befektetést kíván a rendszer kiépítése.

Napjainkban már több típusú hőszivattyú közül lehet választani. Ezek közül egyre jobban elterjed a levegő víz hőszivattyú. Az ok egyszerű. Könnyen telepíthető, az ára pedig jóval alatta van a geotermikus hőszivattyú típusoknak. Az üzemeltetési költsége természetesen nagyon kedvező.

A hőszivattyú egy olyan modern fűtési és hűtési technológia, mely képes arra, hogy a lehető legtakarékosabb módon fűtsük, illetve a kánikulában hűtsük otthonunkat.

A környezetbarát hőszivattyú

Bár fentebb már leírtuk a hőszivattyú legfontosabb előnyeit, azért érdemes néhány sorban megemlítenünk a környezetünket is.

Manapság nagyon sokat hallunk a klímaváltozásról, és ezt saját bőrünkön is megtapasztaljuk nap mint nap. Éppen ezért nem árt, ha átgondoljuk, hogy milyen módon óvjuk környezetünket, hiszen ez mindannyiunk feladata és érdeke.

A fosszilis energiahordozók, melyek a hagyományos fűtésrendszerekhez szükségesek, egyre fogynak Földünkön, ebből adódóan egyre drágábbak. Pontosan ezért drágább évről évre, hogy melegen tartsuk, illetve nyáron hűtsük otthonunkat. Ez azonban csupán az egyik hátulütője a hagyományos fűtési rendszereknek. Ugyanilyen lényeges, hogy ezek az elavult módszerek roppant módon szennyezik környezetünket. Bár nagyon sok embert csupán a takarékosság vezérel, még akkor is, amikor hőszivattyú rendszer mellett dönt, ám azt mindenki egyformán szeretné, ha gyermekei egészségesen élnék le az életüket. A környezetszennyezés és az ebből adódó klímaváltozás egyik fő oka pedig nem más, mint a fosszilis energiahordozók felhasználása.

Ebből azonban már könnyedén ki tudunk lépni. Nem vagyunk többé rászorulva az elavult, környezetszennyező módszerekre, hiszen van más megoldás, ez pedig a hőszivattyú.

Hőszivattyús fűtés típusai

A hőszivattyús fűtés típusai meglehetősen kiterjedtek. Azonban minden rendszernek van egy közös vonása. Minden hőszivattyús fűtés típus a környezeti hőt használja fel fűtésre, illetve hűtésre.

Egy-két évtizeddel ezelőtt még csak a geotermikus hőszivattyús fűtés volt ismert, mely a földhőt használta fel zárt terek fűtésére, valamint meleg víz előállítására. Egy ilyen rendszer kiépítése meglehetősen költséges, melyre nem minden építkezéskor van lehetőség. Bár érdemes megjegyezni, hogy olykor ez jelenti a leggazdaságosabb megoldást.

További két hőszivattyús fűtés típus létezik, melyek szintén meglehetősen nagy beruházást igényelnek. A víz-víz rendszerű és a talajkollektoros hőszivattyús fűtés. Mindkét hőszivattyús fűtés típusnak viszonylag nagy a helyigénye, ezért nem minden esetben oldható meg a telepítés.

Napjaink sztárja a levegő víz hőszivattyú, mely egyre elterjedtebb, hiszen minden pozitív tulajdonsággal rendelkezik, mely a többi hőszivattyú esetében a hátrányok közé tartozott.

Hőszivattyú egyszerűen

Ha Ön építkezik, fűtési rendszerét korszerűsíti, vagy csak szeretne egy takarékos fűtési megoldást, ebben teljes mértékben partnerek vagyunk.

Úgy érzi, nem tud eleget a hőszivattyú rendszerekről? Nincs tisztában a telepítési lehetőségekkel? Nálunk mindenre választ kap.

Információs vonalunkon minden kérdésére szakértői választ adunk. Elvégezzük a helyszíni felmérést otthonában vagy telephelyén, majd pontos és tételes árajánlatot készítünk a hőszivattyú telepítéséről. Mindezt örök kivitelezési garanciával.

Szeretne korszerű fűtési rendszert? Keressen minket, segítünk!


ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Keresés