A COOKIE-k (sütik) segítenek szolgáltatásaink helyes működésében. A szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a használatukba.
Menü

Levegő víz hőszivattyú

Fűtéskorszerűsítés vált esedékessé? Szeretne zöld energiát használni? A legtakarékosabb és legegyszerűbb megoldás a levegő víz hőszivattyú.

A levegő víz hőszivattyú a levegőből nyeri ki a hőt, ezzel vizet melegít, ami beáramlik a hőleadó rendszerbe, ami lehet falfűtés, padlófűtés, fan coil vagy megnövelt felületű radiátor. Minél nagyobb a hőleadó rendszer felülete, annál magasabb a levegő víz hőszivattyú hatásfoka.

Ajánlatkérés - Klimaszezon.hu

ÁRAJÁNLATKÉRÉS


Felmerülhet a kérdés, hogy a levegő víz hőszivattyú hogyan von ki hőt a levegőből télen, amikor nagyon hideg van. Ehhez érdemes tudni, hogy -273 Celsius fok felett (abszolút nulla fok) minden esetben van a levegőnek hőtartalma, melyet ki lehet vonni, és ez felhasználható fűtésre. Ezt a hőenergiát, valamint a hűtőközeg hőtágulási energiáját használja fel a levegő víz hőszivattyú a fűtéshez.

Hőszivattyú beszerzése - Klimaszezon.hu

Hőszivattyúk előnyei

Levegő víz hőszivattyú előnyei

A levegő víz hőszivattyú elsődleges előnye a szinte ingyenes zöld energia, mely napjaink fűtési költségeit tekintve tetemes összegű megtakarítást jelent.

Egy levegő víz hőszivattyú üzemeltetése során jelentős energiamegtakarítást érhetünk el, hiszen csupán annyi elektromos áramra van szükségünk, ami a rendszer üzemeltetését biztosítja. Napelemmel összekötve ez a költség még tovább csökkenthető.

Levegő víz hőszivattyú használatával a szén-dioxid kibocsátást minimálisra tudjuk csökkenteni, ami környezetvédelmi szempontból óriási előnyt jelent.

A levegő víz hőszivattyú további előnye a többi hőszivattyú típussal szemben, hogy szinte bárhová könnyedén, gyorsan és egyszerűen telepíthető.

Miért ne használnánk zöld energiát az elavult, egyre drágább fosszilis energiahordozók helyett? Tegyen Ön is a környezetünkért, mindeközben élvezze a megtakarítás előnyeit!

Fűtésrendszerek sztárja, a levegő víz hőszivattyús fűtés

Mint fentebb már említésre került, a levegő víz hőszivattyús fűtés a legegyszerűbben telepíthető, ebből adódóan évek óta töretlen népszerűségnek örvend.

A levegő víz hőszivattyús fűtés egész egyszerűen a környezeti levegőből vonja el a hőt, ezt használja fel a víz melegítésére, mely a helyiségek fűtését biztosítja.

Azt azonban érdemes tudni, hogy a levegő víz hőszivattyús fűtés teljesítménye némileg elmarad az egyéb hőszivattyús fűtés típusok mögött, ám ez a legkönnyebben megfizethető és a legkisebb helyigényű megoldás.

Hőszivattyús fűtés gazdasági megtérülése

Hőszivattyús fűtés esetén az embereket elsősorban a telepítési költségek, valamint a megtérülés ideje érdekli, ezért alább írunk erről pár sorban.

A hőszivattyús fűtés telepítési költségei kizárólag alapos helyszíni felmérés után számszerűsíthetők, hiszen ezt rengeteg tényező befolyásolja. Nem csupán a lakás vagy ház mérete, de az ingatlan egyéb adottságai is. Az azonban elmondható, hogy a teljes fűtési rendszer korszerűsítése, illetve új építésű ingatlan esetén a hőszivattyús fűtés a lehető legjobb megoldás.

A hőszivattyús fűtés üzemeltetési megtérülése viszonylag gyors, hiszen az ezzel kapcsolatos energiabefektetés 75%-kal lecsökken. Ez külső hőmérséklettől függően 30-60%-os költségcsökkenést jelent. Ha átgondoljuk a téli időszakban a fűtési költségeinket, akkor láthatjuk, hogy ez a csökkenés már egy év alatt is tetemes megtakarítást jelent.

Ha azt is figyelembe vesszük, hogy örök kivitelezési garanciát vállalunk a hőszivattyús fűtés telepítésére, akkor láthatjuk, hogy valóban ez a legnagyszerűbb megoldás.

További kérdéseivel kapcsolatban hívja információs vonalunkat, ahol szakértő tájékoztatást kap!

Milyen esetekben ajánlott a levegő víz hőszivattyú?

Szinte bármilyen ingatlan esetében, ha fűtéskorszerűsítés kerül szóba, a legjobb megoldás a levegő víz hőszivattyú, melynek üzemeltetésével jelentős megtakarítást érhetünk el.

Egy fűtéskorszerűsítés napjainkban minden esetben tetemes összegbe kerül, még akkor is, ha csupán a gázkazánunkat akarjuk lecserélni. Miért ne válthatnánk ebben az esetben zöld energiára? Egy levegő víz hőszivattyú üzemeltetése révén jelentősen lecsökkenthetjük fűtési költségeinket és a környezetszennyezésnek is gátat vetünk a magunk módján.

Legyen szó új vagy régi épületről, fűtéskorszerűsítés esetén erősen ajánlott a levegő víz hőszivattyú. Új építésű házak, társasházak esetén pedig nem is érdemes más megoldásban gondolkodni, hiszen a rendszer kiépítése nem haladja meg túlzott mértékben egy hagyományos fűtési rendszer kiépítésének költségeit.

Lakások fűtéskorszerűsítése során is érdemes a levegő víz hőszivattyú mellett dönteni, hiszen a berendezésnek nincs nagy helyigénye, a kiépítés és a beüzemelés pedig gyors és egyszerű.

Mint látható, szinte minden esetben a levegő víz hőszivattyú a legjobb, legkorszerűbb és legtakarékosabb megoldás.

Váltson Ön is! Cserélje le elavult fűtésrendszerét, tegyen szert jelentős megtakarításra és tegyen a környezetvédelemért!


ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Keresés