A COOKIE-k (sütik) segítenek szolgáltatásaink helyes működésében. A szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a használatukba.
Menü

Mennyit fogyaszt a Klíma?

Mennyit fogyaszt a Klíma?
Mennyi a klíma fogyasztása?

A komfortos klíma ma már gazdaságos technikával párosul. És ez az Ön számára is elérhető! A zajos, áramszámlát igencsak megterhelő klíma már a múlté. A modern inverteres klíma fogyasztása töredéke a tíz évvel ezelőtti típusokhoz képest. A szavak alátámasztásához íme a számok, amelyek nem hazudnak.

Inverteres
 klímaberendezések fogyasztása.

Mivel az inverteres klímaberendezés Fő fogyasztója a kültéri berendezésben helyezkedik el,amit úgy neveznek, hogy a  kompresszor..2 féle kompresszort használunk
 On-Off illetve az Inverteres
On-Off Kompresszor, ami ki és bekapcsol 2000-3000 Watt felvett áram teljesítménnyel,ami mindig a maximális teljesítménnyel állít elő jéghideg levegőt (1-12 fokot. Hidegre érzékenyek és megfázós emberek igen érzékenyek voltak ezekre a berendezésekre.)
Inverteres Kompresszor Jellegzetessége hogy Különböző fordulatszám teljesítménnyel működik mivel a beltéri hőmérséklet érzékelője irányítja,így a kívánt hőmérséklethez igazodva teljesít így van ,hogy magasabb,vagy inkább alacsonyabb energiára van szüksége.
Célszerű folyamatosan használni így mindig tudja figyelni a hőmérséklet eltéréseket,és kis energia fogyasztással azaz alacsony fordulatón kellemes hőmérsékletet áramoltat a helyiségünkbe.
Fagyasztását a termék adatlapján a következő módon jelölik.
Egy 2.5 kW-teljesítményt leadó klímaberendezés felvett energia szükséglete:0.3kW-1.3kW között ingadozik. Névleges teljesítménye 0.7kW.

Minden azonos teljesítményű klíma fogyasztása közel azonos,nem számottevő a különbség

Mégis mivel különböztessük meg ezeket az inverteres klímaberendezéseket.
 
A EER, SEER, COP és SCOP szerepe és hogy mi a különbség köztük.
Egyre többen figyelnek oda energetikai szempontokra hétköznapi és luxus eszközök vásárlásakor. Van aki környezetvédelmi tudatosságból, van aki egyszerűen spórolni szeretne a villanyszámlán, azonban a végeredmény ugyanaz: kevesebb áram felvétel. Az EU szerint szabványosított jelrendszer bár támaszpontot nyújt, nem fejezi ki tökéltessen az energiafogyasztás mértékét. Bizonyára ön is volt már olyan helyzetben, hogy különböző szempontok szerint sikerült leszűkítenie néhány klímára a bőséges választékot, viszont szerette volna ezen belül is megtudni, hogy melyik készülék fogyasztja ténylegesen a legkevesebb áramot, mert mindegyiken csupán egy „A” betű volt feltüntetve.
 
Ilyen esetben az EER/SEER illetve az COP/SCOP értékeket kell össze hasonlítani.Az EER/SEER a hűtés üzemi hatékonyságát mutatja, a COP/SCOP a fűtés üzemi hatékonyságát mutatja.
Az EER/COP az ideális, egységes körülmények közt mért adatokat adja meg, míg a SEER/SCOP nevében az S a szezonális szót takarja, az adatok mérése közben figyelembe vették az időjárás változékonyságát. Így elmondható hogy a SEER/SCOP sokkal hitelesebb adatot fog szolgáltatni önnek, mint a EER/COP. Azonban bármelyik verzió legyen is feltüntetve egy készülék specifikációján, minél magasabb a hűtési/fűtési üzem hatékonyság, annál kevesebb áramot fogyaszt a berendezés.


Tisztelettel!
Bősz Ákos
Bio-Therm Klíma Kft
Klímaberendezések fogyasztása
Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus

Keresés