A COOKIE-k (sütik) segítenek szolgáltatásaink helyes működésében. A szolgáltatásaink igénybevételével beleegyezik a használatukba.
Menü

Szellőzőberendezések tisztítása és fertőtlenítése

Szellőzőberendezések tisztítása és fertőtlenítése Poros és zsíros elszívóberendezések tisztítása és fertőtlenítése

POROS ÉS ZSÍROS ELSZÍVÓBERENDEZÉSEK TISZTÍTÁSA ÉS FERTŐTLENÍTÉSE.

NAPJAINKBAN SZÁMOS OLYAN MŰSZAKI BERENDEZÉSSEL TALÁLKOZUNK AMELYNEK A HASZNÁLATA JELENTŐSEN MEGKÖNNYÍTI AZ ÉLETÜNKET,ÉS AHHOZ,HOGY EZEK A BERENDEZÉSEK SOKÁIG ÉS BIZTONSÁGGAL TUDJANAK ÜZEMELNI ,ÍGY EZEK A KARBANTARTÁSÁRA IS KELLŐEN ODA KELL FIGYELNÜNK,MERT KARBANTARTÁS ELMULASZTÁSA IGEN NAGY KÁROKAT TUD OKOZNI,MIND EGÉSZSÉGÜGYILEG MIND MŰSZAKILAG.
LÉGTECHNIKA,KLÍMATECHNIKA SOK-SOK CÉLT SZOLGÁL ÉLETÜNKBEN DE HOGYHA ELHANYAGOLJUK AKKOR MIND EGÉSZSÉGÜGYI MIND MŰSZAKI PROBLÉMÁKHOZ VEZETNEK.
2016-TÓL AZ ELSZÍVÓRENDSZEREKET HATÓSÁGILAG IS ELLENŐRZIK ÉS JELENTŐS BÜNTETÉSRE IS LEHET SZÁMÍTANI

ZSÍROS KONYHAI ELSZÍVÓRENDSZEREK
Konyhai elszívó rendszerek tisztítása, karbantartása

A KONYHAI LEVEGŐ LEGFONTOSABB JELLEMZŐI, HOGY HŐMÉRSÉKLETE ÉS PÁRATARTALMA MAGAS ÉS JELLEMZŐEN ZSIRADÉKOT IS TARTALMAZ, MELY SAJNÁLATOS MÓDON LERAKÓDÁST ÉS KÁROSODÁST IS OKOZHAT A RENDSZERBEN. A LEVEGŐ ZSÍRTARTALMÁBÓL EREDŐ KIRAKÓDÁSOK NÉHA EGÉSZEN IJESZTŐ MÉRTÉKET TUDNAK ÖLTENI, ÉS A ZSÍR GYÚLÉKONYSÁGÁNAK KÖSZÖNHETŐEN ERŐSEN TŰZVESZÉLYES IS LEHET. NAGYOBB, IPARI KONYHÁK ELHANYAGOLT RENDSZEREINÉL A CSŐVEZETÉK FALÁN AKÁR 2 CM VASTAG ÖSSZEFÜGGŐ ZSÍRRÉTEG IS KIALAKULHAT, MELYNEK ELTÁVOLÍTÁSA IGEN KOMOLY FELADAT.
Konyhai elszívó rendszerek tisztítása, karbantartása

TISZTÍTÁSI GYAKORISÁG ÉS KÖTELEZETTSÉGEK

A ZSÍRMENTESÍTŐ TISZTÍTÁST FÉLÉVENTE JAVASOLT ELVÉGEZNI, SŐT BIZONYOS LÉTESÍTMÉNYEKEN, NAGYOBB KONYHÁK ESETÉBEN MA MÁR AZ ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT ELŐÍRÁSAI KÖZÖTT IS SZEREPEL EZ A KÖTELEZETTSÉG.

54/2014. (XII. 5.) BM RENDELET AZ ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATRÓL
196. § (5) A 14 MÉTERNÉL MAGASABBAN LÉVŐ LEGFELSŐ HASZNÁLATI SZINTTEL RENDELKEZŐ LAKÓÉPÜLET KÖZPONTI SZELLŐZŐ RENDSZERÉT, VALAMINT ÉTTEREM KONYHAI SZELLŐZŐ (SZAGELSZÍVÓ) RENDSZERÉT A GYÁRTÓ ÁLTAL MEGHATÁROZOTT RENDSZERESSÉGGEL, ANNAK HIÁNYÁBAN LAKÓÉPÜLETBEN 3 ÉVENTE, ÉTTEREM RENDELTETÉS ESTÉBEN FÉLÉVENTE TISZTÍTANI ÉS ANNAK ELVÉGZÉSÉT ÍRÁSBAN IGAZOLNI KELL.

ÉTTERMI RENDSZEREK ESETÉN A TISZTÍTÁS FÉLÉVENTE TÖRTÉNŐ ELVÉGZÉSÉT A KATASZTRÓFAVÉDELEM FELÉ JEGYZŐKÖNYV FORMÁJÁBAN IGAZOLNI SZÜKSÉGES. A JEGYZŐKÖNYVET ANNAK BEKÉRÉSE ESETÉN JELLEMZŐEN 8 NAPON BELÜL KELL ELJUTTATNI A HATÓSÁG RÉSZÉRE, ILLETVE EGY ESETLEGES HELYSZÍNI ELLENŐRZÉS SORÁN IS FEL KELL TUDNI MUTATNI.

TISZTÍTÁSI ELJÁRÁS

A TISZTÍTÁS SORÁN SPECIÁLIS ZSÍROLDÓ VEGYSZEREK ÉS ERŐS MECHANIKAI HATÁS SEGÍTSÉGÉVEL TÁVOLÍTJUK EL A KIRAKÓDÁSOKAT AZ ELSZÍVÓ ERNYŐRŐL, ANNAK SZŰRŐIRŐL, A CSŐVEZETÉKRŐL ÉS A VENTILÁTOR ELEMEIRŐL IS. A NEHEZEN HOZZÁFÉRHETŐ TERÜLETEKEN GÉPI MEGOLDÁSOKAT VAGY AKÁR ALPIN TECHNIKÁT IS ALKALMAZUNK. MIVEL A MUNKAVÉGZÉS SORÁN VEGYSZEREKET ÉS VIZET IS NAGY MENNYISÉGBEN HASZNÁLUNK, A BERENDEZÉSEKET VAGY ADOTT RENDSZERELEMEKET ERŐS FALÚ FÓLIA ANYAGOKKAL VESSZÜK KÖRBE, GÁTOLVA A FOLYADÉKOK TERJEDÉSÉT A KONYHA TERÜLETÉN. A MŰVELETET ÚGY KELL ELKÉPZELNI, MINTHA EGY FÓLIASÁTRAT ÉPÍTENÉNK AZ ERNYŐ KÖRÉ, MELYEN BELÜL A TISZTÍTÁST VÉGEZZÜK. ENNEK A TECHNIKÁNAK KÖSZÖNHETŐEN A KONYHA PADLÓZATA VAGY EGYÉB BERENDEZÉSEI TELJESEN ÉRINTETLENEK MARADNAK. 

POROS SZELLŐZŐ BERENDEZÉSEK


A KÖZÖS KÉPVISELŐ FELADATA A TÁRSASHÁZI SZELLŐZŐK 3 ÉVENKÉNTI TISZTÍTTATÁSA

A TÁRSASHÁZI KONYHAI- ÉS WC-FÜRDŐSZOBAI SZELLŐZŐK TISZTÍTÁSÁT 3 ÉVENTE EL KELL VÉGEZNI, A BM RENDELETNEK MEGFELELŐ ÉPÜLETEKBEN (MÁSHOL SEM TILOS, DE OTT KÖTELEZŐ). A LAKÁSSZELLŐZŐK MEGTISZTÍTÁSA NEM A TULAJDONOSOK KÖTELEZETTSÉGE. A TÁRSASHÁZI KÖZÖS KÉPVISELŐ FELADATA ELINTÉZNI, HOGY TŰZVÉDELMI OKOKBÓL A TISZTÍTÁS MEGTÖRTÉNJEN A TÁRSASHÁZBAN. ELMARADÁSA ESETÉN BÍRSÁG SZABHATÓ KI A TÁRSASHÁZRA.

NEM SZÜKSÉGES, HOGY A KÖZÖS KÉPVISELŐ KÜLÖN EGYEZTESSEN A TULAJDONOSOKKAL, KI MIKOR VAN OTTHON, ÉS A TULAJDONOSOKNAK SEM KELL A TISZTÍTÁS MIATT EGYSZERRE SZABADSÁGRA MENNIÜK, MERT A SZAKEMBEREKNEK NEM KELL A LAKÁSOKBA BEMENNIÜK A SZELLŐZŐCSÖVEK TISZTÍTÁSÁHOZ. A SZELLŐZŐK FÜGGŐLEGES CSÖVEI A TÁRSASHÁZI TETŐRŐL ELÉRHETŐEK, ÉS TISZTÍTHATÓAK.

AMI A LAKÁSON BELÜLI VÍZSZINTES CSŐSZAKASZ, AZ A LAKÓK ÁLTAL IS TISZTÍTHATÓ. KÉZZEL KICSAVARHATÓ SZELEP, AMIT MEG LEHET TISZTOGATNI (DE EZ ÖNMAGÁBAN MÉG KEVÉS LENNE A SZELLŐZŐRENDSZER MŰKÖDÉSÉHEZ ÉS TELJES MEGTISZTULÁSÁHOZ, EZÉRT KELL A TÁRSASHÁZNAK A FÜGGŐLEGES CSÖVEKET SZAKEMBERREL KITISZTÍTTATNIA).

A TISZTÍTÁS ELVÉGZÉSÉRŐL ÍRÁSBELI IGAZOLÁST, TELJESÍTÉSI IGAZOLÁST KAP A TÁRSASHÁZ. HA A TULAJDONOSOKAT ÉRDEKLI, VAJON AZ Ő TÖBB EMELETES PANELHÁZUKBAN, VAGY A SZABÁLYZATBAN SZEREPLŐ “14 MÉTERNÉL MAGASABBAN LÉVŐ LEGFELSŐ HASZNÁLATI SZINTTEL RENDELKEZŐ LAKÓÉPÜLET“-BEN TÖRTÉNT-E 2015. MÁRCIUS 05. ÓTA SZELLŐZŐ TISZTÍTÁS (EKKORTÓL HATÁLYOS A SZABÁLYZAT), ÉRDEMES MEGKERESNI A TÁRSASHÁZ SZÁMVIZSGÁLÓ BIZOTTSÁGÁT, VAGY MEGKERESHETŐ A KÉRDÉSSEL KÖZVETLENÜL A KÖZÖS KÉPVISELŐ (VAGY AZ INTÉZŐ BIZOTTSÁG, ATTÓL FÜGGŐEN, MILYEN KÉPVISELETI FORMÁJA VAN A TÁRSASHÁZNAK).

HOL ÉS MILYEN ELŐÍRÁS SZABJA MEG, ÉS MELY ÉPÜLETEKRE A 3 ÉVENKÉNTI SZELLŐZŐTISZTÍTÁST? A BELÜGYMINISZTER 54/2014. (XII. 5.) BM RENDELETE AZ ORSZÁGOS TŰZVÉDELMI SZABÁLYZATRÓL, AMELY HATÁLYOS 2015.03.05.-TŐL.

98. SZELLŐZTETÉS

196.§ (1) OLYAN TEVÉKENYSÉG, AMELYNEK VÉGZÉSE SORÁN ROBBANÁSVESZÉLY ALAKULHAT KI, CSAK HATÉKONY SZELLŐZTETÉS MELLETT VÉGEZHETŐ.
(2) HA A ROBBANÁSVESZÉLYES OSZTÁLYBA TARTOZÓ ANYAG JELENLÉTE SORÁN VAGY AHOL ROBBANÁSVESZÉLYES ÉS TŰZVESZÉLYES OSZTÁLYBA TARTOZÓ ANYAG LERAKÓDÁSÁVAL SZÁMOLNI LEHET, A SZELLŐZTETŐ BERENDEZÉSEKET A GYÁRTÓ ÁLTAL MEGHATÁROZOTT RENDSZERESSÉGGEL TISZTÍTANI KELL.
(3) A SZELLŐZTETŐ RENDSZER NYÍLÁSAIT ELTORLASZOLNI TILOS.
(4) A HŐ- ÉS FÜSTELVEZETŐ RENDSZER – ÁLTALÁNOS CÉLÚ – SZELLŐZTETÉSRE IGÉNYBE VEHETŐ, HA A SZELLŐZTETÉS RÉVÉN A HŐ- ÉS FÜSTELVEZETŐ RENDSZERBEN ÉGHETŐ ANYAG MEGJELENÉSÉVEL, LERAKÓDÁSÁVAL, KIVÁLÁSÁVAL NEM LEHET SZÁMOLNI.
(5) A 14 MÉTERNÉL MAGASABBAN LÉVŐ LEGFELSŐ HASZNÁLATI SZINTTEL RENDELKEZŐ LAKÓÉPÜLET KÖZPONTI SZELLŐZŐ RENDSZERÉT, VALAMINT ÉTTEREM KONYHAI SZELLŐZŐ (SZAGELSZÍVÓ) RENDSZERÉT A GYÁRTÓ ÁLTAL MEGHATÁROZOTT RENDSZERESSÉGGEL, ANNAK HIÁNYÁBAN LAKÓÉPÜLETBEN 3 ÉVENTE, ÉTTEREM RENDELTETÉS ESTÉBEN FÉLÉVENTE TISZTÍTANI ÉS ANNAK ELVÉGZÉSÉT ÍRÁSBAN IGAZOLNI KELL.

 

Kérje személyre szabott árajánlatunkat, ha még nem tudja pontosan milyen klímára lenne szüksége, vagy ha nem találta meg a megfelelő terméket.

Keresés